MADNESS PHOTOGRAPHY

Madness Photography started as an official, serious company in 1998.
But the history of Madness Photography started long before. Onno “Berserk” Wieringa, founder and owner of Madness Photography, has been a self-taught photographer since he was a little kid and started to take pictures of something he loved since the day he was born: motorcycles!

His motorcycles
After he finished high school, he started working for various Harley-Davidson shops, where he learned to work on bikes. At the age of 17, he already owned two Triumph’s and when he was eighteen he had four Triumphs and a Suzuki GT 750. After getting his drivers license, when he was eighteen, the Triumphs all had to go and were replaced by a bike that he had wanted since the day he was born; a Harley-Davidson. This bike is still in his life; it’s an FXE-F 1200 Super Glide Fat Bob, which has been rebuild and modified endlessly and ridden for many miles. Going everywhere on the bike, there was one thing he always had in his pocket; his camera!
At the age of 23 he started drag racing, and he and his team named “Midnight Madness”, raced the bike on all the major races and drag strips all over Europe. He has competed in many classes; starting with the Street bikes, than Ultimate Street Bike, Super Stock, Pro-Stock, and then finally in the fastest gas burning class; Top Gas! Also again taking thousands of photo’s of everything interesting, at every racetrack! Being a racer for more than 18 years gave him insight in the world of fast bikes, and he’s still involved in the world of drag racing as a helper/mechanic and of course photographer / reporter.

Latest News in the Custom Bike World

Erik Buell Racing onthult de EBR 1190RX

Erik Buell Racing (EBR) onthulde vandaag zijn nieuwste sportmotor, de EBR 1190RX


ORLANDO, Florida – Na maanden van speculatie door motordealers, media en liefhebbers van sportmotoren heeft Erik Buell Racing (EBR) vandaag zijn nieuwste sportmotor, de EBR 1190RX, onthuld op de American International Motorcycle Exposition (AIMExpo) in Orlando.Hoewel de nieuwe, straatlegale high-performance motorfiets een rechtstreekse afstammeling is van EBR’s 1190RS Super Bike limited edition racemotor, beschikt de 1190RX over tal van nieuwe features die hem in het competitieve segment van de sportmotoren zeer concurrerend maken. Opvallend is dat de nieuwe motorfiets slechts 190 kg weegt, maar tegelijkertijd 185pk en een koppel van 138 Nm put uit zijn ET-V2 1.190cc V-Twin. Maar weinig, of wellichts zelfs geen enkele, productiemotorfietsen hebben dit maximumkoppel ooit gerealiseerd. De brede koppelkromme van de 1190RX verzekert berijders ervan dat overvloedig vermogen in elke versnelling voorhanden is en de 21 standen van het tractiecontrolesysteem zorgen ervoor dat dat vermogen onder alle omstandigheden door de bestuurder beteugeld kan worden. Naast die brede koppelkromme levert de nieuwe krachtbron een gecombineerd verbruik (snelweg/stad) van 1 liter op 17 kilometer. Bovendien bedraagt de uitstoot van schadelijke stoffen slechts 25% van wat volgens de U.S. Environmental Protection Agency (EPA) normen is toegestaan en ligt de uitstoot van koolmonoxide op slechts 6% van de norm van de Amerikaanse federale regelgeving.
woensdag 16 oktober 2013/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:

BMW R nineT, Een klassieke caféracer

BMW presenteert de BMW R nineT, 
een sportieve roadster met talrijke klassieke designelementen.


De dubbele, boven elkaar geplaatste uitlaatdempers zijn stijlelementen van een klassieke caféracer. De zwarte motor is onder meer uitgerust met het speciale buizenframe, spaakwielen en een upsidedown voorvork. De BMW R nineT wordt aangedreven door een beproefd lucht-/oliegekoeld boxerblok. Met dit duidelijk zichtbare stijlelement geeft de nieuwe roadster direct de essentie van 90 jaar historie van BMW Motorrad weer.

 Voor de BMW R nineT hebben de designers zich laten inspireren door het krachtige karakter van de klassieke boxers. Machines uit de tijd dat motorfietsen in hoofdlijnen bestonden uit twee wielen, een frame, een motorblok, een stuur en een zadel. De zwart gelakte roadster is een ode aan de eerste BMW motor, de legendarische BMW R 32, die in 1923 het spits afbeet van inmiddels negentig jaar historie. De BMW R nineT weerspiegelt de elementen klassiek, puur en stoer tot in detail. Maar dan wel met moderne techniek, zodat deze roadster zich niet alleen voor ontspannen rijden in de stad leent, maar ook voor een wat meer uitdagende manier van rijden over bochtige buitenwegen. Het motorblok levert daarvoor genoeg power en vooral veel trekkracht in het lage- en middentoerengebied. Het is de beproefde lucht-/oliegekoelde boxermotor van 1.170 cm3 met een vermogen van 81 kW (110 pk) bij 7.750 t/min en een maximumkoppel van 119 Nm bij 6.000 t/min.

Upsidedown voorvork van BMW S 1000 RR
 Het boxerblok fungeert als dragend element voor het speciaal voor de BMW R nineT ontwikkelde voor- en achterframe van stalen buizen. Opvallend is ook de toepassing van een upsidedown voorvork in plaats van de BMW Telelever-voorwielophanging van alle andere BMW R Serie modellen. Het is dezelfde voorvork als die van de ultrasportieve BMW S 1000 RR waarmee maximale stuurprecisie verzekerd is. Daarbij past de voorvorkconstructie bij het beeld van een klassieke motorfiets. De achterwielophanging bestaat uit de beproefde BMW Paralever cardanophanging. De spaakwielen zijn eveneens een klassiek stylingelement. Velg en naaf zijn gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium en de spaken van roestvrij staal. Het remsysteem is voorzien van BMW Motorrad ABS. Radiale monoblok remklauwen met vier zuigers en dubbele schijven voor met een diameter van 320 mm staan garant voor hoge remkracht en veiligheid. Twee boven elkaar geplaatste uitlaatdempers aan de linkerkant knipogen naar het uiterlijk van vroegere caféracers. Om dat beeld compleet te maken, kan met een optionele aluminium afdekplaat een solozit gecreëerd worden. Ook levert BMW titanium vervangingsdempers van Akrapovic en zijn er opties om de dempers laag of juist hoog te monteren. Het cardanhuis is voorzien van bevestigingspunten voor een alternatieve kentekenplaathouder. Daarmee is het mogelijk de plaats inclusief achterlicht aan de rechterkant van de motor te monteren. De swingarm van de BMW R nineT laat montage van een extra brede 6-inch achterband toe in plaats van het standaard 5,5-inch exemplaar.

Detail
<
woensdag 16 oktober 2013/Author: Onno Wieringa/Number of views (0)/Comments (0)/ Artikel rating: Geen rating
Categories: nieuws motoren
Tags:
Eerste1096109710981099110011011102110311041105Laatste